Termeni si conditii

Termeni si conditii Inapoi la rezervare

1. Conditii generale

Inainte de semnarea contractului de inchiriere clientul este rugat sa citeasca cu atentie termenii si conditiile specificate in contract si sa il semneze numai in cazul in care a acceptat toate punctele specificate in contract. Pentru a se putea folosi de serviciile de rent a car Bucuresti clientul trebuie sa indeplineasca conditiile existente in contractul de inchiriere.

2. Conditii privind varsta clientului

Pentru a putea beneficia de serviciile noastre clientul trebuie sa aiba varsta minima de 21 de ani si sa detina permisul de conducere de cel putin un an. Pentru orice accident cauzat de un sofer care nu a fost autorizat de propietarul firmei de rent, clientul se va face vinovat.

3.1. Conditii privind livrarea si returnarea masinii

Vehiculul va fi livrat clinetului intr-o stare buna fara a avea probleme de functionare sau defecte vizibile. De asemenea la livrare vehiculul va avea rezervorul plin. Orice plangere referitoare la starea masinii va trebui sa se faca inainte de ridicarea ei de catre client. Prin semnarea contractului de inchirieri clinetul accepta sa returneze vehiculul in starea in care l-a ridicat impreuna cu documentele sale si cu accesoriile cu care l-a ridicat de la firma de rent. Vehiculul trebuie returnat la data, ora si locul stabilit anterior intre cele doua parti. In cazul in care clientul intarzie returnarea masinii cu mai mult de 3 ore fara a anunta firma, aceasta are dreptul de denunta furtul autovehiculului la politie.

3.2. Conditii privind inchirierea autovehiculului

In cazul in care clientul intarzie returnarea vehiculului cu mai putin de o ora firma de rent a car Otopeni nu va percepe nicio taxa de intarziere. Pentru intarzieri mai mari de o ora clientul va fi nevoit sa plateasca echivalentul unei zile de inchiriere. Firma ii ofera dreptul clientului de a solicita un singur sofer suplimentar. In cazul in care pe perioada contractului de inchiriere s-a produs un accident in timp ce masina era condusa de orice alt sofer in afara de cei mentionati in contract, compania va retine in intregime garantia oprita la semnarea contractului. Se considera o zi de inchiriere 24h din momentul ridicarii autoturismului. In pretul de inchiriere nu este inclus si combustibilul. Masina este livrata cu plinul facut si trebuie returnata in aceleasi conditii. Masinile pe care firma le ofera spre inchiriere sunt impartite pe clase. Compania isi rezerva dreptul de a-i oferi clientului o masina apartinand unei clase superioare fata de masina rezervata de client, la acelasi pret. Pentru rezervarile online firma va trimite clientului un voucher de confirmare a comenzii pe adresa de e-mail pe care clientul a specificat-o in formularul de comanda. Pentru ridicarea masinii clientul trebuie sa prezinte voucherul primit prin e-mail.

4. Conditii privind utilizarea automobilului

In cazul in care clientul a constatat orice defectiune la autovehiculul inchiriat este obligat sa anunte de urgenta compania de rent la numarul de telefon (004) 0765 639 692 sau prin e-mail la adresa: office@dmccars.ro. Prin semnarea contractului de inchiriere clientul este de acord sa conduca autoturismul:

 • in conformitate cu toate reglementarile legale;
 • sa nu transporte pasageri sau incarcatura peste capacitatea masinii;
 • sa nu foloseasca vehiculul inchiriat pentru a tracta sau a impinge rulote sau alte obiecte de orice tip;
 • sa nu conduca automobilul sub influenta alcoolului, drogurilor sau a oricaror substante care sa ii afecteze in orice fel capacitatea de concentrare si de conducere;
 • orice defectiune a automobilului va fi remediata numai la un service autorizat RAR pe tipul masinii respective;
 • sa nu ia parte la curse, la competitiile de orice fel sau la teste cu masina inchiriata;
 • in cazul in care pareseste masina sa nu lase cheile in contact sau geamurile/usile/portbagajul deschis;
 • sa foloseasca automobilul numai in concordanta cu instructiunile si cu recomandarile oferite de producator;

Pentru incalcarea conditiilor de utilizare mentionate mai sus clientul va raspunde financiar fata de propietarul automobilului.

5. Conditii privind plata serviciilor

Prin semnarea contractului de inchiriere clientul accepta sa plateasca firmei:

 • contravaloarea taxelor de intarziere care sunt specificate in contract;
 • amenzile sau taxele obtinute in urma incalcarii unei legi legate de autovehicul;
 • o taxa de 150 euro in urma pierderii sau distrugerii cheilor masinii sau a documentelor acesteia;

6. Conditii privind despagubirea clientului

Propietarul nu raspunde pentru:

 • accidentele suferite de client sau de persoanele care il insotesc;
 • orice obiect uitat de client in automobilul inchiriat;

7. Conditii privind accidentele, pagubele, sau furtul automobilului sau oricarui bun apartinand firmei de rent

Beneficiarul serviciilor masini de inchiriat Bucuresti se obliga sa respecte si sa protejeze interesele propietarului in cazul unui accident, in cazul furtului sau un cazul unot pagube aduse automobilului prin:

 • anuntarea firmei de rent imediat dupa producerea unui accident sau imediat dupa constatarea furtului unui obiect apartinand firmei;
 • obtinerea numerelor, adreselor si a oricaror detalii relevante ale partilor care au fost implicate in accident si a persoanelor care au fost de fata in momentul producerii accidentului;
 • neabandonarea automobilului fara a lua masurile necesare pentru paza acestuia;

Care sunt documentele ce trebuie obtinute in cazul unui accident

Documentele necesare vor fi eliberate de la cea mai apropiata Sectie de Politie imediat dupa incident. Acestea trebuie sa contina:

 • Raportul Politiei in care sa apara: semnatura ofiterului de politie si stampila Sectiei de Politie ( OBLIGATORIU: specificat daca clientul a condus sau nu a condus sub influenta alcoolului sau a oricaror substante interzise ) sau A DOUA ANEXA, pentru a se prezenta companiei de asigurari, impreuna cu semnatura si stampila ofiterului de politie ce a redactat documentul.
 • Autorizatia de reparare impreuna cu: semnatura ofiterulul de politie si stampila Sectiei respective de Politie.

In cazul in care clientul nu prezinta documentele mentionate mai sus sau a incalcat o lege in vigoare sau nu a respectat cerintele din contractul de inchiriere, acesta se face responsabil pentru toate pagubele aduse firmei.

8. Conditii privind valabilitatea

Orice adaugiri sau modificari ale punctelor specificate in contractul de inchiriere vor fi nule in cazul in care nu sunt specificate in scris si agreate de ambele parti.

9. Conditii privind jurisdictia

Daca exista o disputa intre parti privind serviciile conform acestor conditii, aceasta se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

10. Conditii privind anularea rezervarilor

In cazul in care beneficiarul doreste anularea rezervarilor serviciilor masini de inchiriat Otopeni, acesta va trebui sa anunte compania cu 3 (trei) zile inaintea zilei programate pentru ridicarea masinii. In cazul in care clientul nu respecta aceasta conditie compania va retine tariful aferent unei zile de inchiriere.